Joie de suivre…

…My week with Marilyn.

Un film care nu va schimba viata nimanui despre Domnisoara care a schimbat viata tuturor.

Intrebarea esentiala pentru arta constituie cheia filmului: ce determina un actor, metoda si initierea sau talentul si instinctul? Marilyn a castigat mereu prin inocenta, fie ea si aparenta, prin candoare, prin lejeritate. Ea nu are nevoie de cortina.

Opozitia fata de personajul interpretat de Judi Dench e manifesta. O mare actrita ce reprezinta triumful experientei, al pregatirii, al temelor temeinic facute versus Marylyn, un star, o scanteie, un diamant neslefuit, o prezenta care nu poate fi constransa de scena.

Oarecum paradoxal, Marilyn se joaca mereu pe sine, Marilyn e in fiecare personaj, in fiecare clipa. Pentru ea, rolul e un corset pe care incearca mereu sa-l ajusteze, cand actritele clasice ar tine diete pentru a putea sa-l incapa. Tocmai de aceea insecuritatile si problemele ei ii afecteaza atat de mult cariera, tocmai de aceea a avut atat de mult succes.

O pledoarie pentru bucurie. O evocare a unei personalitati varatice, la fel de capricioasa, tot atat de luminoasa, insa mult mai calda. Joie de vivre.

Spuneam altadata ca Meryl Streep a meritat Oscarul pentru cel mai bun rol feminin. M-am inselat. Michelle Williams este halucinanta, holografica, magica. Michelle este Marilyn.

Despre Tudor

the sWordsman
Acest articol a fost publicat în Movies și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s