Toti pentru unul si 3D pentru toti!

Muschetari in 3D’Artagnan.

Instant-classic al dup-amiezelor de weekend, Cei Trei Muschetari este interesant pentru filmarile 3D, realizate de Paul W.S. Andersen (regie) si Glen MacPherson (imagine), care au lucrat impreuna si la Resident Evil: Afterlife. Cinematografia 3D a evoluat considerabil, punandu-si tot mai mult amprenta asupra felului in care este gandita compozitia vizuala. Fiecare cadru are cel putin trei planuri de profunzime, pentru a reliefa spatialitatea, contrastul imaginilor e foarte mare, la fel si luminozitatea, intensitatea montajului te duce cu gandul la videoclipuri, iar folosirea exclusiva a camerelor dolly in secventele de lupta te absoarbe in actiune.

De remarcat sunt culorile (foarte intense, suprarealiste) si costumele absolut senzationale, care vor inspira fara indoiala urmatoarele colectii Desigual. Toate celelalte elemente sunt anexe ale actiunii. Mimica supusa si condescendenta zaharisita ale lui Christoph Waltz, nazistul fara scrupule din Inglourious Basterds preincarnat in Cardinalul Richelieu, puncteaza intermitent la capitolul umor, avand un aliat pasager in fasoanele si manierele simandicoase ale Regelui Ludovic al XIII-lea, interpretat de Freddie Fox.

Replicile cheesy si dialogul tern te fac sa te gandesti ca in acele vremuri oamenii investeau mai mult in scrima si dueluri, decat in educatie si literatura. Insa filmul nu dezamageste la capitolul lupte, deci Un travail bien fait, mousquetaires!

Despre Tudor

the sWordsman
Acest articol a fost publicat în Movies și etichetat , , , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s